Wat kun je doen in Abruzzo?

Wilt u relaxen en ontspannen of wilt u juist actief bezig zijn? Waar u ook zin in heeft, Abruzzo heeft het. Hieronder vindt u enkele suggesties.

Cultuur en tradities

Abruzzo heeft heel veel prachtige, kleine en grote, middeleeuwse dorpen en plaatsen waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. In nog veel van die dorpen, zoals bijvoorbeeld Scanno, dragen de vrouwen nog vol trots hun traditionele klederdracht. Vooral ’s zomers zijn er vele kleurrijke festivals. Ieder gehucht of dorp heeft zijn eigen feest om zijn beschermheilige te eren. En deze folkloristische feesten zijn de moeite waard om te bezoeken. De kalender van Abruzzo staat er vol mee. Historische of religieuze herdenkingen worden opgeluisterd met theater voorstellingen, muziek en dans, blijspelen en kermisachtige attracties. Hele buurten worden versierd, de pleinen, de parken, de kerk of het gewoon het hele dorp. We noemen een paar voorbeelden. Allereerst de beroemde slangenprocessie in Cocullo (deze vind plaats in mei) en als tweede het San Zopito festival (de processie van de witte os) in Loreto Aprutino (altijd met Pinksteren). Verder zijn er veel festivals om het lokale eten te eren, van kersen en watermeloenen tot bonen en nieuwe wijn.

Bezienswaardigheden

Houdt u van de natuur dan is het een goed idee om de nationale of regionale parken te bezoeken. Kijk uw ogen uit en bewonder de prachtige omgeving met haar unieke flora en fauna. Daarna geniet u, net als de lokale bevolking, van een overheerlijke en uitgebreide lunch in de bergen. Er zijn vaak uitstekende restaurants en picknick plaatsen in de nabije omgeving, waar u heerlijk kunt genieten!

Bent u ook geïnteresseerd in de beroemde Italiaanse architectuur dan kunt u natuurlijk een trip maken naar Rome of naar een van de andere mooie steden zoals Atri, Sulmona, l’Acquila, Penne, Chieti of Loreto Aprutino.

Of u kiest voor een rit langs de prachtige kustlijn van Abruzzo. Ten noorden van Pescara zijn de schitterende brede zandstranden en ten zuiden is er de meer grillige trabocchi kust, met zijn unieke houten vissershuizen. Eigenlijk maakt het niet uit welke kant u opgaat, de natuur is prachtig en er zijn altijd wel leuke of interessante steden en dorpjes in de buurt. De beste manier om Abruzzo te leren kennen is om gewoon wat rond te dwalen.

Gezond en mooi, zijn en blijven

Italianen houden van ‘la bella figura’, er op zijn best uit zien. Als u even wat tijd aan uzelf wilt spenderen dan biedt Abruzzo natuurlijke thermaalbaden waarvan het water al als helend wordt beschouwd sinds de Romeinse tijd. De meest bekende thermaalbaden bevinden zich aan de voet van de Majella berg, zo’n 50 km van Pescara in de prachtige Oostenrijks of Zwitsers aandoende plaats Caramanico. Gelegen in het spectaculaire bergenlandschap biedt Caramanico diverse thermaalbaden van verschillende temperaturen en een uitgebreide keuze aan schoonheids- en massagebehandelingen in zijn Spa-club aan.

Het thermaalwater heeft een genezende werking op reuma, neurologische- en huidziektes, urine en luchtwegenproblemen. Daarnaast schijnt het ook te helpen bij het afvallen. Er zijn ook thermaalbaden in Popoli en Raiano, ook daar een uitgebreide selectie aan esthetische en genezende behandelingen.

Sporten

De prachtige natuurlijke omgeving van Abruzzo creëert de perfecte plek voor allerlei buitensporten. In de lokale Campo Sportivo zijn vaak alle voetbal, basketball en tennisfaciliteiten te vinden.

Met een overvloedige sneeuwval in de winter zijn er op de Majella en de Gran Sasso ongeveer 3000 meter aan skipistes te vinden. Op heldere dagen kunt u tijdens het skiën genieten van een prachtig uitzicht op zee en soms kijkt u zelfs tot op de Tremiti eilanden.

Welke sporten zijn er zoal mogelijk?

Bergsport

skiën , langlaufen, schaatsen, snowboarden, klimmen, trektochten, mountainbiken

Watersport

zwemmen, snorkelen, duiken, zeilen, waterskiën, vissen (in zee, rivieren en/of meren), kanoën

Overige buitensporten

Wandelen, paardrijden, fietsen, tennissen, trektochten

Golf

Abruzzo is een zeer geschikte plek voor golf dankzij de vele groene heuvelachtige gebieden. Er zijn een paar zeer bekende golfclubs in de omgeving.

San Donato Golf in in de provincie en bij de stad l’Aquila

Miglianico Golf in Chieti

Adriatico Golf in Chieti

Colonella Golf in de provincie Teramo

Winkelen

In Abruzzo kan het winkelen natuurlijk niet worden overgeslagen. De winkels liggen vol met prachtige spullen en verrukkelijke etenswaren.

 • Kleding: van goed en niet duur tot de hele dure exclusieve merken.
 • Prachtige schoenen en tassen, gemaakt van het beste Italiaanse leer.
 • Prachtig handwerk.
 • Smeedijzer en koper, verwerkt tot borden, vazen en andere instrumenten.
 • Goud- en zilverwerk, waaronder het fijne filigrain.
 • Prachtige juwelen.
 • Met de hand bewerkt hout en prachtig keramiek.
 • Eten
  • zelfgemaakte pasta, sauzen, salami, pecorino (schapenkaas), olijfolie (volgens de Abruzzi de beste in Italië), parrozzo (cake met chocolade en amandelen).
 • Drank
  • rode wijn (Montepulciano d’Abruzzo), rose wijn (Cerasuolo), witte wijn (Trebbiano), Aurum (likeur gemaakt van sinaasappelen), Centerbe (alcohol gemaakt van 100 verschillende soorten kruiden)