FAQ

Waarom een huis in Abruzzo?

Het vinden van uw droomhuis

Het kopen van uw droomhuis

De voorbereiding.

De koopprocedure

Na de koop

Waarom een huis in Abruzzo?

Abruzzo, een van de laatste stukjes italie zoals het 100 jaar geleden was!

Landschappelijk gezien is Abruzzo nog mooier dan de andere regio’s in midden Italië – zoals Toscane, Umbrië, Marche en Lazio – de natuur is van een schilderachtige schoonheid en de huizen zijn nog heel aantrekkelijk in prijs. De huizen die op deze website worden aangeboden bieden zoveel ruimte, zowel binnen als buiten en dat voor zeer vriendelijke prijzen. Abruzzo is ondanks al haar natuurpracht, een min of meer nog onontdekt gebied. Hier vind je geen massatoerisme. Abruzzo is nog steeds zoals het eeuwen geleden al was: prachtig en vrijwel ongerept. En niet onbelangrijk, de mensen zijn vriendelijk, hartelijk en altijd bereid je te helpen.

Abruzzo is de mooiste en meest oorspronkelijke streek.

Abruzzo ligt zeer centraal en heeft veel te bieden: mooie bergen, prachtige heuvels, een schitterende kuststreek en Rome, de schitterende hoofdstad van Italië, is in slechts 2 uur met de auto bereikbaar.

Het vinden van uw droomhuis

Op deze website vind u een paar zeer aantrekkelijke aanbiedingen. Alle objecten staan op een unieke en prachtige plek met veel ruimte en een schitterend uitzicht. Op basis van de foto’s en de beschrijving bepaalt u of een object interessant is om nader te bekijken. Geïnteresseerd? Mail ons

Het kopen van uw droomhuis

Heeft u op hier een huis gevonden, dan begint de hele procedure.
Afhankelijk van het soort huis dat u op het oog heeft, kunnen er een aantal stappen doorlopen worden. Bij het kopen van een bestaand, al of niet bewoonbaar huis kunt u – om onzekerheden uit te sluiten – laten nakijken of het huis goed is gebouwd. Bij het kopen van een huis wat geheel of gedeeltelijk gerestaureerd moet worden is het raadzaam om voor de definitieve koop alvast een globale kostenraming te hebben van de restauratiekosten. Wij kunnen u helpen met het vinden van de juiste deskundigen: een architect, ingenieur of geometra.

Vervolgens begint de onderhandeling en brengt u een bod uit op uw Italiaanse droomhuis. Zijn koper en verkoper het eens geworden dan wordt er een “compromesso” (officieel document, de belofte het huis tegen een bepaalde prijs te (ver)kopen) gemaakt. In het “compromesso” staat alles wat met de verkoper is afgesproken: de aanbetaling, het al of niet achterlaten van de inrichting, de leveringsdatum en de verkoopprijs. Gelijktijdig met de compromesso wordt een aanbetaling gedaan. Gewoonlijk is dit ca een derde van de koopprijs. Voor of op de afgesproken datum wordt het koopcontract getekend en de rest van de aankoopsom betaald.

Dit alles gebeurt – natuurlijk – in het Italiaans. Op zo’n moment is het heel belangrijk en noodzakelijk om iemand bij de hand te hebben die je kunt vertrouwen en bovenal: kunt verstaan!

Vindt u uw droomhuis op deze website of heeft u vragen stuur dan een email.