Hoe bereik je Abruzzo?

Met het vliegtuig

In de zomer zijn er veel vluchten vanuit London Stansted en Frankfurt Hahn naar Pescara. Ook regelmatige vluchten vanuit Bruxelles Charleroi en Parijs CDG naar Pescara. Wekelijkse vluchten vanuit Split, Tirana, Zuerich en Kiev naar Pescara. En natuurlijk zijn er vluchten vanuit Milaan Linate, Rome Fiumicino en Turijn naar Pescara. Klik voor meer gedetailleerde informatie op Abruzzo airport

Met de trein

Pescara en de rest van de kust is goed bereikbaar via de trein. Pescara is een van de belangrijkste spoorknooppunten van Italie. Klik voor meer gedetailleerde informatie op Trenitalia

Met de bus

Door heel Abruzzo zijn uitstekende busverbindingen. Als je van Rome Station Tiburtina naar Pescara wilt reizen of vice versa dan is de bus een prima vervoermiddel. De reistijd is ongeveer 2,5 uur, terwijl de trein er 4 uur over doet.

Neem vanuit het vliegveld Fiumicino bij Rome eerst de trein naar Tiburtina. Klik voor meer gedetailleerde informatie op TUA Trasporto Unico Abruzzese

Prontobus rijdt diverse malen per dag rechtstreeks van en naar Pescara busstation/Chieti Scalo – vliegveld Fiumicino bij Rome (parkeerplaats busterminal C). Er is ook een rechtstreekse verbinding met Rome Station Tiburtina. Check de website voor de verschillende mogelijkheden en voor het reserveren van een plaats.

Ook Flixbus biedt een rechtstreekse verbinding.

Vanuit het westen

Van Rome naar Pescara ligt de mooiste snelweg van Italie. De weg loopt dwars door de nationale parken van Abruzzo. Met de auto kost het ongeveer 1,5 uur om van Pescara naar Rome te rijden. Naar het vliegveld (Fiumicino), wat aan de kust ligt is het ca 30 minuten meer. Ook zijn er dagelijkse binnenlandse vluchten Rome-Pescara (reisduur ca 40 minuten).

Vanuit het oosten

Croatia Ferries vertrekt regelmatig vanuit Pescara naar Kroatie. De reistijd is ruim een halve dag. Ook vanuit Bari naar Griekenland zijn er goede bootverbindingen.

Vanuit het noorden

Via de noord-zuid snelweg A14 – beroemd om haar bloemenpracht en het uitzicht op de kuststreek en de Adriatische Zee – komend vanuit Turijn, Genua, Milaan, Bolzano, Venetie e.a.

Vanuit het zuiden

De A14 is ook de verbinding tussen Abruzzo en het zuidelijke deel van Italie. Voor meer informatie over de snelweg, tol, verkeer, afstanden etc. klik op Autostrade.